Appetit på glas

Så fik jeg en lille smagsprøve på hvad man kunne gøre med glas og det var spændende. Sikke muligheder! Det drejer sig om "koldglas" og ikke om glaspustning.

Første eksperiment var med floatglas, som er alm. vinduesglas. Man kan male på det med speciellele glasfarver eller med porcelænsfarver hvorefter det færdige arbejde skal brændes ved en bestemt høj temperatur afhængig af hvilke farver man har brugt. Den færdigbrændte "glasplade" med motiv kan så "slumpes" ned i - eller op over - en form og allerede her kan man få fine resultater. Flere lag af glas kan "fuses" sammen med dekoration indimellem, som kan give særligt flotte effekter.

Så er der det amerikanske bullseye glas, der er håndrullet of findes i et utal af farver og schatteringer. Desuden et meget dekorativt glas, som kaldes dichroic. Med disse dyre glastyper er mulighederne rigtig mange. Man kan lave de flotteste glassmykker af små stykker bulls-eye glas med eller uden dechroic oveni. Man kan også fremstille store flotte, farverige fade. Der kan kombineres farver i det uendelige.

I glasovnen arbejder glasset så ved høj temperatur og skaber den sidste dimension.
Det er altid enormt spændende at lukke ovnlåget op.

Det er meget spændende at dekorere floatglas vinduesglas - dettaler til mit malerhjerte.Bulls-Eye glas er mere "færdig" og her drejer det sig om at finde de rigtige kombinationer.